Sparen en Lenen
1 jaar vast - 1,20% ; 5 jaar vast - 1,35% ; 10 jaar vast - 1,69% ; 15 jaar vast - 2,20% ; 20 jaar vast - 2,35% ; 30 jaar vast - 2,60%

   
23-5-2017
Nieuwe actie bij CVS Hypotheken

Brengt u ons in contact met een nieuwe klant, die met onze bemiddeling een nieuwe hypotheek afsluit? Dan krijgt u een waardecheque ter waarde van € 50,-

Brengt u ons een lead aan, dan waarderen wij dat enorm. Om dat te laten blijken overhandigen wij u een waardecheque die u kunt uitgeven bij diverse vakzaken in Veenendaal en Rhenen. Dus geeft u onze naam door aan iemand, laat ons dat weten!25-4-2017
Huizenkopers misleid...

Huizenkopers die een hypotheek met 20 of 30 jaar vaste rente afsluiten, kunnen bedrogen uitkomen als ze gaan verhuizen. Daarvoor waarschuwt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

Dat geldt vooral voor kopers die een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en een rentevaste periode van 20 of 30 jaar. Als zij na een aantal jaar verhuizen naar een duurder huis dat niet in aanmerking komt voor NHG, kunnen ze de hypotheek met lage rente niet meeverhuizen en moeten ze een nieuwe afsluiten. In dat geval hadden ze dus beter een kortere rentevaste periode kunnen hebben, want daarvan is de rente nog lager.

Helft kiest voor lange rentevaste periode
Door de stijgende huizenprijzen en de gedaalde maximumgrens van de NHG zouden vooral steeds meer starters in deze situatie terecht komen, volgens de VEH. Door de lage hypotheekrente kiezen steeds meer mensen voor een rentevaste periode van 20 of 30 jaar. Volgens de VEH gaat om bijna 50 procent van alle hypotheken die sinds 2015 zijn afgesloten.

Volgens de VEH kunnen hypotheekklanten van ING, Allianz, bijBouwe en Hypotrust Goede Start gedupeerd worden. De vereniging onderzocht de verhuisvoorwaarden van 35 geldverstrekkers.

Uitleg onduidelijk'
Verhuisregelingen zijn vaak onduidelijk, vindt de VEH. "De uitleg van verhuisregelingen is vaak onvindbaar in de voorwaarden, in brochures, op de website van geldverstrekkers en zelfs in de adviessoftware die hypotheekadviseurs gebruiken."

De vereniging eist dan ook dat geldverstrekkers de NHG-beperking voor alle klanten schrappen en wil dat de voorlichting over de verhuisregeling duidelijker wordt. Eerder waarschuwde ook De Hypotheker al voor het lang vastzetten van de hypotheekrente.

BRON: RTL Nieuws18-4-2017
Nieuwbouw kopen?

Wilt u een nieuwbouwwoning kopen, informeer vrijblijvend bij ons naar de mogelijkheden.

4-4-2017
Heeft u al zilverkleurige haren? Dan is de verzilverhypotheek echt iets voor u!

De verzilver Hypotheek is een zogenaamde 'omgedraaide hypotheek'. 
Dit betekent dat je een hypotheeklening aangaat, maar dat hij tijdens de looptijd 
van de lening niet wordt terugbetaalt.
                                                                          


Hoe werkt het?
De te betalen rente wordt maandelijks bijgeschreven bij de lening, waardoor de schuld 
tijdens de looptijd oploopt. De totale schuld wordt pas terugbetaald na de verkoop van 
de woning. Als u de woning permanent heeft verlaten. Of bij eerder overlijden.


Voordelen
De Verzilver Hypotheek biedt een aantal zekerheden:
- U krijgt de garantie dat er, onder gestelde voorwaarden, na verkoop van de woning
geen restschuld ontstaat.
- U blijft eigenaar van de woning, in tegenstelling tot andere produkten en
mogelijkheden waarbij je de overwaarde kunt verzilveren.
- U kunt in de woning blijven wonen, zolang u wilt. De hypotheek kent geen maximale
looptijd.
- U betaalt tijdens de hele looptijd een vast rentepercentage.
- Om verrassingen te voorkomen. U weet dus precies waar u aan toe bent. Niet alleen
nu, maar ook in de toekomst. 
- Tijdens de looptijd betaalt u niets terug. Het terugbetalen gebeurt als u de woning
permanent verlaat of overlijdt. 
- U kunt ervoor kiezen om tot 30% van de overwaarde van de woning te beschermen
voor bijvoorbeeld de erfgenamen. Hierdoor blijft er sprake van overwaarde, ongeacht
de looptijd van de lening.


Overwaarde bescherming
Met behulp van Overwaarde bescherming kan je tot 30% van de overwaarde van de 
woning beschermen. Deze bescherming zorgt ervoor dat bij marktconforme verkoop
van de woning minimaal het gekozen percentage van de overwaarde overblijft. 
Deze bescherming blijft bestaan ongeacht de looptijd van de lening. Een 
geruststellende gedachte!

Waar moet je aan voldoen, om in aanmerking te komen voor de verzilver hypotheek?
- De jongste aanvrager is ouder dan 60 jaar. 
- U bent eigenaar en bewoner van de woning. 
- Eventuele bestaande hypotheekschulden worden eerst terugbetaald. Dat kan
gebeuren uit de Verzilver Hypotheek. Maar ook uit andere middelen.


- Voorwaarden voor de Garantie bij marktconforme verkoop
De woning wordt verkocht tegen een marktconforme prijs. 
De schuld wordt na het permanent verlaten van de woning, door verhuizing of
overlijden, 
binnen 12 maanden terugbetaald. 
De woning wordt goed onderhouden, zodat de waarde in stand blijft. 
De woning is voldoende verzekerd. 

Dit produkt komt eind mei, in een verbeterde versie terug. Dan bent u alvast op de hoogte!

Regelmatig publiceren wij op onze website en op Facebook actuele zaken rondom huizen, hypotheken en kredieten etc. Like onze pagina op Facebook en blijf op de hoogte. Ook hebben wij een weblog deze kunt u als volgt vinden: http://mevrouwdehypotheekadviseur.blogspot.nl

Voor meer informatie en actualiteiten kunt u ook contact opnemen met Christiene Hake – van Schuppen van CVS Hypotheken. Sportweg 20, 3921 DP ELST. Tel.: 0318 – 51 55 55. Of via e-mail op cvs@cvshypotheken.nl. Kijk ook op www.cvshypotheken.nl voor meer informatie op ons vakgebied.
3-4-2017
De tijdklemmen voor KEW, SEW en BEW vervallen

(KEW =kapitaalverzekering eigen woning, SEW= Spaarverzekering eigen woning, BEW=Beleggersrekening eigen woning)
De overheid heeft bepaald dat vanaf 1 april de tijdklemmen van 15 en 20 jaar voor de Kapitaalverzekering eigen woning (KEW), Spaarrekening eigen woning (SEW) en Beleggingsrecht eigen woning (BEW) vervallen.Wat betekent dit voor u?Mensen met een SEW, KEW of BEW hoeven niet meer minimaal 15 of 20 jaar premie en/of inleg te betalen om de opgebouwde waarde ervan belastingvrij uit te laten keren uit Box 1. Daardoor vervalt de lage vrijstelling van € 36.900. Het maximale bedrag voor een vrijstelling voor KEW, SEW en BEW in Box 1 is voor 2017 € 162.500 per persoon.

Voor mensen met een SEW, KEW of BEW blijft een belangrijke voorwaarde voor belastingvoordeel dat zij de opgebouwde waarde moeten gebruiken voor aflossing op de hypotheek. Alleen dan kunnen ze aanspraak maken op de vrijstelling in Box 1.

Uw advies is belangrijkVervroegde afkoop van een SEW, KEW of BEW is in veel gevallen niet gunstig. Besluit u (na advies) om de verpande SEW, KEW of BEW toch eerder af te kopen? Dan is er na aflossing op de hypotheek vaak een aanpassing van de hypotheek nodig. Die aanpassing kost geld. Vaak geen extreem hoge bedragen maar drie of vier honderd euro kost het maar zo.

Brede Herwaardering Kapitaalverzekering
Op dit moment wordt bekeken of de tijdklemmen ook voor de Brede Herwaardering Kapitaalverzekering gaan vervallen. Dit zijn polissen die zijn afgesloten in de periode tussen 1-1-1992 en 14-9-1999. Zodra hier meer over bekend is, laat ik het uiteraard weten.22-3-2017
Intussen hebben wij ook een blog:

http://mevrouwdehypotheekadviseur.blogspot.nl

7-3-2017
Wordt u ook ambassadeur?

Als u ons aanbeveelt bij bekenden waarderen wij dat zeer. Laat ons gerust weten dat u onze naam bij iemand heeft genoemd. Wij zullen dat niet onbeloond laten.6-3-2017
Financieel Nieuws voor de ZZP-er

Zzp’ers hebben nu meer mogelijkheden om een verantwoorde en betaalbare hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Voorheen moesten zij 3 jaar actief zijn als zelfstandige, nu kunnen zij met een Inkomensverklaring al na 12 maanden zelfstandigheid NHG krijgen.

In dit artikel is uitgewerkt hoe dit in zijn werk gaat.

Het toetsinkomen: deskundig en onafhankelijk vastgesteld
Heeft de zelfstandige nog geen 3 IB-aangiftes met betrekking tot hetzelfde bedrijf en dezelfde bedrijfsactiviteiten? Dan kan het toetsinkomen worden vastgesteld door één van drie daarvoor aangewezen deskundige partijen. Onder andere Overviewz te Barneveld is zo’n partij. Voorwaarde is wel, dat de ZZP-er in de afgelopen 3 jaar geen cliënt is/was aldaar. Deze verklaring kost maximaal € 250,- excl. Btw.

Let op dat een hypotheek voor ondernemers, altijd maatwerk is. Alleen al daarom dient u een specialist in de arm te nemen, om dit traject samen met u te doorlopen. Een adviseur die uitsluitend particulieren bediend volstaat dus niet!

Er loopt momenteel een soort van testfase waar meerdere partijen deelgenoot van zijn, die het gezamenlijk mogelijk maken om (beginnende) ZZP-ers aan een hypotheek te helpen.
Tijdens deze fase kunnen ZZP-ers die pas 1 jaar voor zichzelf werken een hypotheek met NHG aanvragen. Is iemand al 3 jaar of langer zelfstandig, dan voldoet deze aan de reguliere criteria.

Het maximale verstrekking percentage, is net als in reguliere dossiers 101% van de marktwaarde van de woning. Uiteraard kan het inkomen hiervoor te laag zijn, waardoor er minder gefinancierd kan worden. Maar als het inkomen meer dan toereikend blijkt te zijn, dan is de grens 101%. Bijkomende kosten zullen tussen de ca. € 6.200,- en ca. € 7.200,- uitkomen, deze dient de koper zelf te financieren uit spaargeld. Je kunt zowel een woonhuis als een woon-werkpand financieren. Echter moet de laatste categorie wel aan een aantal aanvullende criteria voldoen. Zo mag het werkgedeelte niet groter zijn dan het woondeel. En soms (afhankelijk van de geldverstrekker) ligt de grens van de maximale verstrekking lager dan 101%. Maar ook dat is maatwerk dus per situatie/ geldverstrekker verschillend.

Let wel op, dat de prijsklasse van NHG een maximale grens kent van een koopsom die niet hoger mag zijn dan € 245.000,- vandaar dat je wel een onderpand moet vinden die onder deze kosten grens valt om überhaupt in aanmerking te kunnen komen.

Kortom ben je ZZP-er en nog niet zo lang bezig. Er kunnen dus wel degelijk mogelijkheden zijn. En iedereen mag altijd vrijblijvend een afspraak met mij maken om je persoonlijke situatie door te spreken. En de kosten voor het eerste gesprek neem ik voor mijn rekening.

Regelmatig publiceren wij op onze website en op Facebook actuele zaken rondom huizen, hypotheken en kredieten etc. Like onze pagina op Facebook en blijf op de hoogte. Voor meer informatie en actualiteiten kunt u ook contact opnemen met Christiene Hake – van Schuppen van CVS Hypotheken. Sportweg 20, 3921 DP ELST. Tel.: 0318 – 51 55 55. Of via e-mail op cvs@cvshypotheken.nl. Kijk ook op www.cvshypotheken.nl of op www.cvsfinance.nl voor meer informatie op ons vakgebied.
15-12-2016
Verandering met de startersleningen:

De starterslening voor starters op de koopwoningmarkt blijft in aangepaste vorm bestaan. Dat meldt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).


Met de starterslening kunnen starters het verschil overbruggen tussen de prijs van hun eerste koophuis en het bedrag dat ze bij de bank kunnen lenen. In de nieuwe vorm blijft de kern van de lening, die dus bovenop de normale hypotheek komt, hetzelfde. De lening is de eerste drie jaar maandlastenvrij, fiscaal aftrekbaar en geborgd door Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), dat verantwoordelijk is voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Sinds 1 januari 2013 moeten nieuwe hypotheken verplicht worden afgelost om hypotheekrente te behouden. Voor de starterslening gold voor drie jaar een uitzondering. Die uitzondering stopt op 31 december van dit jaar.
Combinatielening
Om onder de nieuwe regels door te kunnen gaan is nu de ‘combinatielening’ bedacht, die de starter aangaat naast de starterslening. Uit die lening wordt de verplichte aflossing van de Starterslening betaald. De combinatielening loopt dus net zoveel op als de starterslening afneemt. Starters houden zo recht op renteaftrek.
De combinatielening valt niet onder de waarborging van het WEW. Mocht de starter het huis met verlies verkopen, betaalt de SVn de openstaande combinatielening terug. De starter krijgt dan geen onverwachte restschuld.
Vereniging: goede zaak
‘De SVn maakt slim gebruik van een mogelijkheid die minister Blok al in 2013 heeft gecreeerd, de zogenoemde Blok-hypotheek’, zegt Rob Mulder, directeur kennis en belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis. De vereniging vindt het een goede zaak dat de starterslening op deze manier kan blijven en starters steun kunnen krijgen bij het kopen van een huis.12-12-2016
Wat wijzigt er in 2017:

Aanpassing NHG-grens
De NHG-grens wordt vanaf januari 2017 weer jaarlijks op 1 januari gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs. Voor 2009 was dat ook het geval.


Om de woningmarkt een impuls te geven is de kostengrens in 2009 als crisismaatregel tijdelijk verhoogd tot € 350.000. Daarna is de grens sinds 2012 stapsgewijs afgebouwd naar € 245.000 in 2016.
De gemiddelde koopsom bedraagt vanaf januari 2017 € 245.000. 2016 is de maximale koopsom € 231.132.
De maximale kostengrens voor woningen zonder energiebesparende voorzieningen bedraagt € 247.450 (101% van de marktwaarde).
De maximale kostengrens voor woningen met energiebesparende voorzieningen bedraagt € 259.700 (106% van de marktwaarde).21-11-2016
Is de paniek omtrent de rentestijging terecht?

Nieuwsberichten vliegen je om de oren en de paniek in Nederland is er alom. O jee de rente stijgt.
Hadden we nu werkelijk de gedachte, dat de rente nog een jaar op dit extreem lage nivo zou blijven? Ik niet. Wel wil ik er alles aan doen, dat klanten die al in een vergevorderd stadium zijn en een huis gekocht hebben, nog kunnen profiteren van de lage rente.
Maar wat denken de economen? Zij geven aan, dat hoewel de rente vast iets zal stijgen we het komende jaar nog geen torenhoge tarieven hoeven te verwachten.


En dan om de paniek nog wat verder in te dammen, een voorbeeld. Want wat betekent die stijging nu voor je portemonnaie.
Stel je koopt voor het eerst een huis en financiert deze met NHG. Je kiest voor een annuïteiten hypotheek ter hoogte van € 235.000,- en die zet je voor 20 jaar vast.
In de situatie voor de rentestijging kon dat voor 2,27% bij Florius. Dat kostte bruto per maand € 900,68
Het eerste jaar is het rentedeel € 444,54 en het aflossingsdeel van deze maandlast € 456,14 De netto maandlast ligt lager omdat het rentebestanddeel fiscaal aftrekbaar is. Stel je kunt de helft fiscaal aftrekken, dan wordt de netto maandlast € 678,41
In de situatie na de rentestijging is de rente voor 20 jaar vast 2,47% bij Florius.
Dat kost bruto per maand € 924,87 Het eerste jaar is het rentedeel € 483,71 en het aflossingsdeel van deze maandlast € 441,16 De netto maandlast ligt lager omdat het rentebestanddeel fiscaal aftrekbaar is. Stel je kunt de helft fiscaal aftrekken, dan wordt de netto maandlast € 683,02.
Kortom de rente stijgt 0,2% wat betekend dat je netto € 4,61 per maand meer gaat betalen. Natuurlijk is het fijn zo weinig mogelijk te betalen. Maar is die € 4,61 nu de reden om heel snel een huis te kopen en dan misschien € 2.500,- teveel te betalen om snel de deal te sluiten????
Doordat je aflost tijdens de looptijd, wordt de te betalen rente lager. Dit is het aftrekbare bestanddeel. De fiscale aftrek wordt minder, waardoor het verschil ook steeds kleiner zal worden.
Okay, je hebt het verschil wel voor 20 jaar en ik zal er altijd naar streven, om mijn relaties voor zo laag mogelijke maandlasten een hypotheek aan te laten gaan. Maar zeg nou zelf "is dit bedrag nu al die ophef waard?"21-11-2016
Lees de recensies van onze klanten op Advieskeuze.nl

Wilt u weten, wat ervaringsdeskundigen ofwel onze klanten van ons vinden?

Lees dan de recensies, op advieskeuze. U kunt onderstaande tekst kopiëren in uw browserbalk. Dan komt u op onze pagina met deze recensies. Advieskeuze is van de consumentenbond. Het is een onafhankelijk orgaan!

https://www.advieskeuze.nl/hypotheekadvies/3901eg/cvs-hypotheken-financieringen?ps=DKQAHAIMAAAAJAQqpCNI0YALAAwQBIAFA

26-9-2016
3 kamer appartement beschikbaar Veenendaal Centrum

Midden in het bruisende winkelcentrum van Veenendaal komt per 1-10-2016 een 3 kamer appartement beschikbaar.

Het betreft een maisonnette. Op de eerste etage treft u de keuken, badkamer en ruime living. Op de tweede etage zijn twee ruime slaapkamers gesitueerd.

Parkeren kan voor de deur en voor de fietsen is een nabij gelegen berging beschikbaar.22-9-2016
Grootste prijsstijging koopwoningen in 14 jaar

Bestaande koopwoningen waren in augustus 6,0 procent duurder dan in augustus 2015. Dat is de grootste stijging in 14 jaar. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de woningprijzen.

Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.
Prijzen 12 procent hoger dan tijdens dal in juni 2013
In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Daarna is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek zijn de prijzen 12,0 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen juist 12,0 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van de bestaande koopwoningen is in augustus 2016 even hoog als in juni 2005.
Bron: Infinance en CBS8-9-2016
10 tips voor starters

Als u een huis gaat kopen, gaat u liever niet over één nacht ijs. Met een goede voorbereiding weet u precies wat uw wensen en mogelijkheden zijn. Deze 10 tips voor starters op de woningmarkt helpen u op weg.


1. Laat u adviseren door een erkende adviseur
Bespreek uw wensen met een ervaren en Erkend Hypotheek Adviseur voordat u op huizenjacht gaat. Op die manier kunt u gericht op zoek en weet u precies wat de mogelijkheden zijn die passen bij uw persoonlijke wensen en situatie. Bijvoorbeeld in welke prijsklasse u een huis kunt gaan zoeken.

2. Ga na of u 5 jaar in een woning blijft wonen
Koop alleen als u van plan bent om tenminste 5 jaar in de koopwoning te blijven wonen. De aankoop van een woning brengt vaak extra kosten met zich mee. Denk aan notariskosten, overdrachtsbelasting en kosten voor een taxatie en een bouwkundige keuring. Het duurt gemiddeld een jaar of 5 voordat u die kosten heeft terugverdiend.

3. Kijk goed naar de offerte- en hypotheekvoorwaarden
Kies niet blindelings voor de goedkoopste hypotheekofferte, maar kijk ook goed naar de offerte- en hypotheekvoorwaarden. Hiermee voorkomt u dat u later voor verassingen komt te staan.

4. Schakel een aankoopmakelaar in
Het is verstandig om bij het kopen van een huis een expert in te schakelen. Een aankoopmakelaar is vaak voordeliger dan u denkt. U kunt een aankoopmakelaar ook inschakelen voor deeldiensten. Bijvoorbeeld dat u wel zelf huizen bezichtigt, maar de onderhandeling uitbesteedt.

5. Kies voor een verhoogde inschrijving bij de notaris
Een hoger bedrag dan uw hypotheeksom registreren bij het kadaster (verhoogde inschrijving) kost u niets. Het voordeel hierbij is als u in de toekomst uw hypotheek wilt verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing, dan hoeft u niet opnieuw naar de notaris en dat scheelt u weer in de kosten.

6. Neem ontbindende voorwaarden op
Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor u toch liever afziet van de koop van een woning. Ontbindende voorwaarden zijn daarom een belangrijke toevoeging in het koopcontract. Een voorbeeld is het voorbehoud van financiering. Mocht u de financiering onverhoopt niet rond kunnen krijgen met de bank, dan kunt u dankzij het opgenomen voorbehoud van de koop afzien. Zo kunt u onnodige kosten voorkomen.

7. Laat een bouwkundige keuring uitvoeren
Als u een nieuw huis koopt, wilt u natuurlijk niet tegen gebreken aanlopen die hoge kosten met zich meebrengen. Daarom is een bouwkundige keuring altijd aan te raden. U kunt er een hoop narigheid mee voorkomen.

8. Denk ook aan uw pensioen
Op het moment dat u met pensioen gaat, veranderen uw maandlasten. Het is belangrijk om hier bij het afsluiten van uw hypotheek rekening mee te houden.

9. Bereid uzelf goed voor op het adviesgesprek
Kijk voor tips voor consumenten op de website van de Autoriteit Financiële Markten. U kunt op deze manier goed beslagen ten ijs aan het gesprek deelnemen en gerichte vragen stellen aan uw adviseur.

10. Gebruik de checklist hypotheekgesprek
Controleer ook of het adviesgesprek goed is verlopen. Raadpleeg daarvoor de checklist hypotheekgesprek op de website van de Autoriteit Financiële Markten. Mochten er zaken niet aan bod zijn gekomen waar u nog vragen over heeft, dan kunt u hierover altijd contact opnemen met uw adviseur.
1-9-2016
Geen 0% leningen meer voor aanschaf auto

Autofinanciers die zijn aangesloten bij de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) voeren per 1 september 2016 een wijziging door in de financieringsproducten die worden aangeboden aan consumenten.

Per deze datum worden geen 0% leningen meer aangeboden aan consumenten.

De wijziging is mede op verzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tot stand gekomen.
0% leningen
Bij autofinancieringen voor consumenten wordt regelmatig gebruik gemaakt van zogenaamde 0% leningen.
De kosten die zijn verbonden aan de financiering van de auto vormen een belangrijk gedeelte van de totale automobiliteitskosten voor de consument. De lage rente kan eraan bijdragen dat de totale kosten voor de consument minder worden. Tegelijkertijd kan een financiering die wordt aangeboden met een rente van 0% het beeld oproepen dat aan de financiering geen verplichtingen zijn verbonden.
Duidelijkheid
De AFM heeft bij de VFN zorgen kenbaar gemaakt over dit beeld. “De geldverstrekker moet de consument goed informeren over de werkelijke kosten van een lening”, aldus Nicole Reijnen, woordvoerder van de AFM. “Aan geld lenen zijn verplichtingen verbonden. Een rentetarief van 0% sluit minder goed aan bij dit gegeven. Daarom is besloten om deze leningen vanaf 1 september 2016 niet meer aan te bieden met 0% rente”, stelt Bert Reitsma, secretaris van de VFN.
Importeurs en dealers kunnen nog steeds een bijdrage leveren aan het beperken van de rentelasten voor de consument in de vorm van een lagere rente. Een rente van 0% zal echter niet meer worden aangeboden.
De aanpassing levert een verdere bijdrage aan het aanbod van verantwoorde financieringsproducten voor de consument. Met de AFM zal worden geëvalueerd hoe de wijziging uitwerkt in de praktijk.

Bron: VFN28-7-2016
Trots op de reviews van onze klanten

https://www.advieskeuze.nl/advies/3901eg/cvs-hypotheken-financieringen

19-7-2016
Lage rente tarieven

Ben even de rente tarieven op mijn website aan het nalopen. Dat stemt me vrolijk! Mensen die een hypotheek met NHG afsluiten en kiezen voor een annuïteitenhypotheek, kunnen tot en met 10 jaar tarieven afsluiten van 1,80% en lager. Maar kies je voor een rente vast periode van 30 jaar vast dan kan dat inmiddels voor 2,75%. Dat geloof je toch bijna niet, en toch is het zo.

6-7-2016
Nieuw appartement in de verhuur

Kijk bij ons huuraanbod voor een nieuw appartementje dat we in de verhuur hebben en per 31-8 beschikbaar is.

9-5-2016
Consument kiest vaker voor lange(re) rentevaste periode

Bij het afsluiten van een nieuwe woninghypotheek bij Nederlandse banken kiezen Nederlandse huishoudens steeds vaker voor een langere rentevaste periode, mogelijk onder meer gedreven door de gedaalde rentestanden, meldt DNB.


Rentevaste periode
In maart 2016 koos de meerderheid van de Nederlandse huishoudens (52%) bij een nieuwe hypotheek, inclusief heronderhandelingen, voor een rentevaste periode tussen de vijf en tien jaar. Een minder grote groep, 20,5 procent, gaf de voorkeur aan een rentevaste periode van langer dan tien jaar. De rest van de nieuwe hypotheken werd afgesloten met een rentevaste periode tot één jaar (15%) of tussen de één en vijf jaar (12,5%).
Vergelijk 2014 en 2015
Over de jaren heen is de rentevaste periode die Nederlandse huishoudens kiezen steeds langer geworden. Niet alleen kozen de Nederlandse huishoudens in 2015 (16%) vaker dan in 2014 (6%) voor een rentevaste periode van langer dan tien jaar, ook het aantal nieuwe woninghypotheken dat werd afgesloten met een rentevaste periode van vijf tot tien jaar is in die periode gegroeid van 39 naar 52 procent.
Eurogebied
Huishoudens in het eurogebied hebben al een langere tijd een voorkeur voor een langere rentevaste periode bij een nieuwe woninghypotheek dan Nederlandse huishoudens. Bijna de helft van de huishoudens in het eurogebied koos in 2015 voor een rentevaste periode van tien jaar of langer (47%). 22 procent had de voorkeur voor een rentevaste periode tussen de vijf en tien jaar. Tien procent opteerde voor een rentevaste periode tussen de één en vijf jaar en 21 procent koos voor een rentevaste periode tot één jaar.
Omvang hypotheken
In maart 2016 bedroeg de omvang van de hypotheken van Nederlandse huishoudens bij Nederlandse banken EUR 517,6 miljard. In diezelfde maand werd bijna EUR 10 miljard aan nieuwe hypotheken verstrekt. De rente op deze nieuwe hypotheken bedroeg gemiddeld 2,69 procent .
Gemiddelde rente
In het eurogebied lag de gemiddelde rente voor een nieuwe woninghypotheek in februari op 2,22 procent, zo’n 55 basispunten lager dan in Nederland (2,77%). Kijkend naar de rente per rentevaste periode is te zien dat Nederland en het eurogebied wat betreft de rente voor een nieuwe woninghypotheek met een langere looptijd, dichter bij elkaar komen te liggen. Waar de rente voor een rentevaste periode van langer dan tien jaar in februari 2014 in het eurogebied nog gemiddeld 1,4 procentpunt lager lag dan in Nederland, is dit verschil in februari 2016 nog 0,8 procentpunt. Net als de voorkeur voor langere rentevaste perioden, komt ook de rente voor langere rentevaste perioden in Nederland steeds dichterbij die in het eurogebied.

Bron: DNB
4-5-2016
VEH: vertrouwen woningmarkt naar nieuw record

De Eigen Huis Marktindicator die het consumentenvertrouwen in de woningmarkt weergeeft, steeg in april tot 118 punten.

Dat is 2 punten meer dan in de voorgaande maand en de hoogste stand sinds de introductie 12 jaar geleden.

Aanjager van het positieve consumentsentiment is vooral de lage rentestand.
De Eigen Huis Marktindicator laat deze maand de achtste stijging op rij zien. In december 2012 stond de index nog op een dieptepunt van 51 punten. De afgelopen drie jaar noemen respondenten steeds vaker de lage rente als reden voor hun positieve blik op de markt. De hypotheekrente staat op een historisch laag niveau. Er zijn al aanbieders die een rentetarief onder de 1,9 procent aanbieden voor hypotheken met NHG en waarvan de rente voor 10 jaar vast staat.
“De consumentenverwachting over de renteontwikkeling in de komende 12 maanden wordt de laatste maanden positiever” zegt Maarten Eeke van der Veen, woningmarktspecialist bij Vereniging Eigen Huis. In augustus 2015 verwachtte 46 procent van de consumenten dat de rente verder zou gaan stijgen, in april 2016 voorziet nog maar 23 procent een rentestijging in de komende 12 maanden.

Eerder riep DNB-president Klaas Knot op om voorzichtig om te gaan met de lage rentestand. “Het is belangrijk om ook naar de langere termijn ontwikkelingen te kijken als je een huis koopt of wanneer je je hypotheek oversluit”, zegt van der Veen, “Laat de adviseur bij je hypotheekaanvraag diverse rentescenario’s doorrekenen. Kijk of je de lasten ook nog kunt betalen als de rente flink stijgt, naar bijvoorbeeld 5 of 6 procent. Als je de lage rentestand voor een langere periode vast zet heb je daarmee meer zekerheid over de betaalbaarheid van je woonlasten.”
Over de Eigen Huis Marktindicator
Sinds het begin van de crisis in 2008 is het consumentenvertrouwen op de woningmarkt sterk gedaald (naar een laagste waarde van 51 in december 2012). Daarna is de Eigen Huis Marktindicator in twee jaar tijd flink gestegen (naar een hoogste waarde van 105 in november en december 2014). Het herstel van het consumentenvertrouwen is van groot belang voor de woningmarkt. Het is niet alleen een kwestie van kúnnen kopen, maar vooral ook van wíllen kopen. Als consumenten geen vertrouwen hebben in de ontwikkelingen op de woningmarkt, zullen zij een voorgenomen aankoop van een woning uitstellen of er geheel vanaf zien.
Vereniging Eigen Huis ontwikkelde daarom samen met onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft de Eigen Huis Marktindicator. Deze meet specifiek voor de woningmarkt de stemming onder consumenten en onderscheidt zich hiermee van de algemene consumentenvertrouwensindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Bron: VEH
18-4-2016
Alle rentelooptijden onder de 3%

Of je de hypotheekrente nu 1 jaar of 30 jaar vast wil zetten, in bepaalde situaties kan je al een rente voor 30 jaar vast zetten onder de 3%. Kijk op de hypotheek pagina, naar actuele rente tarieven!

30-3-2016
NHG-GRENS BLIJFT 245.000 EURO

De kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft dit jaar op 245.000 euro.

29 maart 2016
Hierover heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerder van de NHG, overeenstemming bereikt met minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. In het licht van de gestegen huizenprijzen wordt de verlaging van de kostengrens per 1 juli naar 225.000 euro niet doorgevoerd.

Vanaf 1 januari 2017 wordt de kostengrens gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs.
Goed nieuws voor huizenkopers
Dat de kostengrens niet daalt, is goed nieuws voor huizenkopers. Zij kunnen voor de aankoop van een woning met een prijs tot 231.132 euro blijven profiteren van de voordelen van een lening met NHG.
De kostengrens werd in 2009 als crisismaatregel tijdelijk verhoogd tot 350.000 euro om de woningmarkt een impuls te geven. Daarna is de grens sinds 2012 stapsgewijs weer afgebouwd. De verlaging naar 225.000 euro per 1 juli 2016 was de laatste geplande stap, waarna jaarlijks de kostengrens vastgesteld zou worden op basis van de gemiddelde huizenprijs.
In februari van dit jaar was de gemiddelde huizenprijs volgens het Kadaster 234.830 euro. Dat is hoger dan de maximale prijs van 231.132 euro die bij een kostengrens van 245.000 euro mogelijk is. (Bij een NHG-hypotheek wordt standaard rekening gehouden met bijkomende kosten).
Als de kostengrens naar 225.000euro zou gaan, zou de maximale prijs per 1 juli 212.264 euro zijn geworden. Dat is ruim onder de gemiddelde huizenprijs van februari.
De grens om in aanmerking te komen voor NHG wordt vanaf januari 2017, net als voor 2009 het geval was, jaarlijks op 1 januari gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs. De nieuwe methodiek wordt opgenomen bij de NHG Voorwaarden & Normen 2017, die in het najaar bekend worden gemaakt.15-3-2016
Nieuwbouwwoning online aankopen

Gebiedsontwikkelaar BPD geeft sinds 10 maart jl. kopers de mogelijkheid online een woning te kopen.

Kopers kunnen dan hun toekomstige woning in een digitaal winkelmandje plaatsen, waarbij ze online een handtekening onder de bijbehorende koopakte plaatsen. De akte van levering gaat vervolgens nog wel via de notaris (fysieke ondertekening akte van levering).
Nieuwe websitestructuur
Om online kopers zo goed mogelijk te informeren, werkt BPD met vernieuwde gebiedswebsites die de nieuwbouwprojecten etaleren. De website geeft het gebied en de ligging weer, biedt inzicht in de bereikbaarheid, de wijken die worden ontwikkeld, de fasering, de planning en stelt kopers in de gelegenheid om contact op te nemen voor vragen. Niet onbelangrijk is de mogelijkheid om plattegronden, brochures en specificaties van woningen in te zien.

Bron: BPD8-3-2016
Persoonlijk Budget Advies

Wilt u een onafhankelijk advies over uw inkomsten en uitgaven?
Of wilt u weten hoeveel u kunt sparen of bezuinigen? Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies laat zien waar uw geld blijft en hoe u het doet in vergelijking met anderen. U ontvangt tips en krijgt zelf de regie over uw geld. -Kopieer de volgende link in uw browserbalk https://service.nibud.nl/pba/#/panel/07-3-2016
De feiten over WOZ-bezwaren

In 2016 wordt weer voor 8,6 miljoen onroerende zaken (waarvan 7,6 miljoen woningen) een WOZ-waarde vastgesteld.Van 98,2 % van de woningen is in 2015 de WOZ-waarde niet bestreden. Tegen de WOZ-waarde van 1,8 % van de woningen is bezwaar gemaakt. Dit meldt de de Waarderingskamer.

Waardepeildatum
Tussen de waardepeildatum 1 januari 2014 en de waardepeildatum 1 januari 2015 is sprake van een landelijk gemiddelde van de woningwaarde gestegen met 1,2%. In de huidige woningmarkt zijn de verschillen tussen marktsegmenten groot.
Marktsegment
De regionale spreiding in waardeontwikkeling is minder groot, zoals blijkt uit het overzicht marktontwikkelingen. Uiteindelijk zal de waarde-ontwikkeling per getaxeerde waarde ook weer afwijken van het gemiddelde in een gemeente en/of het gemiddelde in het desbetreffende marktsegment. Immers door het meer of minder in trek zijn van een bepaalde locatie, het meer en minder "gewild" zijn van een bepaald type woning en afhankelijk van bijvoorbeeld verandering van kwaliteit en onderhoud van de getaxeerde woning kan er sprake zijn van (grote) onderlinge verschillen in waarde-ontwikkeling.

Bron: Waarderingskamer
1-3-2016
19 maart Opendag Financieeladvies

Wij doen op 19 maart mee met de open dag voor financieel advies. Tussen 9.00 en 13.00 uur kunt u met ons een afspraak maken, op ons kantoor op de Sportweg 20 te Elst. Deze afspraak is kosteloos. Bel nu 0318 51 55 55

25-2-2016
Kamervragen over DUO schulden en impact maximale hypotheekverstrekking

Staatssecretaris Klijnsma heeft de Tweede Kamer de antwoorden gestuurd op de Kamervragen over "studieschuld als nieuwe restschuld en zieke werknemers als gevolg van schuld". Klijnsma wijst ook op de informatieplicht van aanvragers van een hypotheek.Verlaging DUO schuld niet gelijk aan daling maximale hypotheek
“Door de studieschuld mee te wegen bij de hypotheekverstrekking, doet de kredietverstrekker recht aan het feit dat een studieschuld een maandlast met zich meebrengt, zij het dat die aanmerkelijk lager wordt verondersteld dan die van een commerciële lening.
Voor de aflossing van de studieschuld gelden immers beduidend gunstigere voorwaarden. Dit wordt ook erkend door de Nederlandse Vereniging van Banken en de Autoriteit Financiële Markten, waarmee de regering afspraken heeft gemaakt over hoe studieschulden worden meegewogen.
Bij een consumptief krediet wordt ervan uitgegaan dat 2% van de hoofdsom als maandlast moet worden aangenomen, bij studieleningen onder het oude stelsel is dit 0,75%. Bij studieleningen onder de voorwaarden van het studievoorschot is deze zogeheten wegingsfactor vastgesteld op 0,45%. Dit omdat de leenvoorwaarden onder het studievoorschot aanmerkelijk socialer zijn dan de voorwaarden die onder het oude stelsel werden gehanteerd. Een studieschuld wordt dus niet een op een van de leenruimte afgetrokken, zoals in de vraag wordt verondersteld.”
Overzicht DUO
"Om invulling te geven aan die zorgplicht zijn banken wettelijk verplicht om inzicht te hebben in de financiële positie van de consument. Financiële verplichtingen, zoals lasten verbonden aan kredieten, zijn daar onderdeel van. Daarnaast heeft de aanvrager een informatieplicht. Hij moet de vragen van de hypotheekverstrekker naar waarheid beantwoorden en bewijsstukken overhandigen wanneer de hypotheekverstrekker daar om vraagt. Het is derhalve zeer onverstandig om de studieschuld niet te betrekken bij de aanvraag van de hypotheek gezien deze wettelijke plichten en het belang van verantwoorde kredietverstrekking.
Om te borgen dat de hypotheeklasten nu en in de toekomst betaalbaar blijven, is het voor zowel de consument als de hypotheekverstrekker van belang dat alle uitstaande kredieten bij de hypotheekaanvraag worden meegewogen. Dit geldt ook voor studieschulden. Ter verificatie van de hoogte van de studieschuld en dus als bewijsstuk, kan de oud-student eenvoudigweg een overzicht vanuit mijnDUO uitdraaien."
Bron: Rijksoverheid
19-2-2016
Grootste prijsstijging koopwoningen in bijna 8 jaar

Bestaande koopwoningen waren in januari 4,1 procent duurder dan in januari 2015. Dat is de grootste prijsstijging in bijna 8 jaar. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de woningprijzen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.
Prijzen 7,9 procent hoger dan tijdens dal in juni 2013


In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Daarna is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau 15,3 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 7,9 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van de bestaande koopwoningen is in januari 2015 is even hoog als in juni 2004.

Bron: Kadaster / CBS11-1-2016
Prijsonderhandelingen het spannendst voor huizenkopers

Bij het kopen van een huis zijn de prijsonderhandelingen het spannendst. 50% van de huizenkopers geeft aan de prijsonderhandelingen spannend tot zeer spannend te vinden. Ook de onzekerheid over de hypotheek en het gekozen huis grijpt samenwonenden aan. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden onder ruim 1000 samenwoners.


Ouders zijn de belangrijkste adviseurs in het samenwoontraject (47%). Verder zoeken de stellen zelf informatie via internet (35%) of adviseur (26%). Opvallend is dat één op de vijf respondenten aangeeft geen advies in te winnen en alles zelf te doen.
Hypotheekrenteaftrek niet het belangrijkst
Voor onafhankelijk advies gaat 62% van de kopers naar een hypotheekadviseur. Zijn aanbeveling bepaalt vaak de gekozen hypotheekvorm. Net als zekerheid over de vaste lasten op de lange termijn. Slechts 4% van de consumenten noemt de renteaftrek als meest bepalend voor de vorm.
Eefje Seijsener, Productspecialist Hypotheken Nationale-Nederlanden, zegt hierover: “Opvallend dat mensen aangeven dat de renteaftrek niet bepalend is voor de gekozen hypotheekvorm. De adviseur wijst starters waarschijnlijk juist op de vormen die recht geven op renteaftrek, omdat dit financieel voordeel oplevert.”
Kwart kopers gaat voor maximale hypotheek
Slechts een kwart van de kopers gaat voor een maximale hypotheek. Zij verwachten de kosten op de lange termijn te kunnen dragen met het huidige inkomen (40%) of zij verwachten dat hun inkomen de komende jaren nog zal stijgen (39%). Ook zijn kopers bereid de maximale hypotheek af te sluiten voor een droomhuis (16%).
De meeste kopers sluiten echter geen maximale hypotheek af om diverse redenen. Het is onnodig om de gewenste woning te kunnen kopen (57%), of is er in de toekomst een wens om minder te werken (27%). Ook onzekerheid over de inkomsten op de lange termijn speelt bij sommigen een rol (22%).
Starters nemen bijkomende kosten niet op in de hypotheek
Slechts de helft van de kopers neemt de bijkomende kosten, zoals makelaarskosten, hypotheekadvies en notaris- en taxateurskosten, op in de hypotheek. Van de respondenten die advies inwinnen bij een hypotheekadviseur neemt een grotere groep de bijkomende kosten wel op (61%).
Seijsener vervolgt: “Een huis moet niet alleen passen qua wensen, ook de hypotheekmogelijkheden moeten duidelijk zijn. Met de hypotheektoezegging, weet je voor het traject begint wat je maximaal kunt lenen, ook als je de bijkomende kosten wel mee wilt financieren.”

Bron: Nationale-Nederlanden8-1-2016
Hoofdlijnnotitie vereenvoudiging beslagvrije voet

Mensen met schulden hoeven in de toekomst veel minder informatie aan te leveren om de beslagvrije voet vast te stellen. Daardoor lopen zij minder kans om te weinig geld over te houden om van te leven. Dat blijkt uit een hoofdlijnennotitie van staatssecretaris J. Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Het kabinet maakt de berekening van de beslagvrije voet eenvoudiger, waardoor de kans aanzienlijk kleiner wordt dat deze door gebrek aan informatie te laag wordt vastgesteld. Hierdoor houden naar schatting tienduizenden huishoudens nu te weinig geld over om rond te komen en dat is niet goed.
Beslagvrije voet
Wie zijn schulden niet betaalt, kan te maken krijgen met loonbeslag. Bij loonbeslag moet rekening worden gehouden met de beslagvrije voet. Op dat deel van het inkomen mag geen beslag worden gelegd, omdat het nodig is om van te kunnen leven.
De hoogte van de beslagvrije voet is op dit moment onder meer afhankelijk van de samenstelling van het huishouden, de hoogte van de huur- en zorgkosten en het recht op toeslagen. In de praktijk gaat het hier regelmatig fout. De berekening is ingewikkeld en ondoorzichtig en het lukt schuldeisers vaak niet om de juiste informatie te verkrijgen. Gevolg: mensen houden te weinig over om van te leven.
Vereenvoudiging
Daarom stuurt Klijnsma nu de hoofdlijnen van een voorstel naar de Kamer om tot een vereenvoudigd systeem voor de berekening van de beslagvrije voet te komen. Het voorgestelde systeem is transparanter, beter uitvoerbaar, en voorziet in een goede balans tussen de belangen van schuldeisers en schuldenaar.
Voor alle mensen van wie het inkomen zo hoog is dat zij geen recht hebben op toeslagen, wordt de beslagvrije voet eenzelfde vast bedrag afhankelijk van de leefsituatie. Daar komt geen ingewikkelde berekening meer aan te pas. De precieze hoogte hiervan volgt in het voorjaar, na verder onderzoek. Het bedrag zal dicht in de buurt liggen van de huidige beslagvrije voet.
Voor wie wel recht heeft op toeslagen, kan de schuldeiser de beslagvrije voet eenvoudig berekenen. Het deel waar geen beslag op mag worden gelegd is voor deze groep mensen een vast bedrag plus een percentage van het netto-inkomen. Door de beslagvrije voet op deze manier vast te stellen, houden mensen met toeslagen niet meer over dan mensen die daar geen recht op hebben.
Tot slot is er dan nog een groep mensen die volgens deze berekening niets zou kunnen aflossen, omdat het inkomen lager is dan de berekende beslagvrije voet. Het kabinet vindt het van belang dat een ieder - hoe beperkt soms ook geprikkeld blijft om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen. Daarom geldt in het voorgestelde nieuwe systeem dat iedereen altijd minimaal een klein percentage van het nettoloon aflost.
De definitieve bedragen en percentages die bij de nieuwe berekening horen volgen in het nieuwe jaar.

Bron: Rijksoverheid
28-12-2015
Op 22 december heeft de eerste kamer ingestemd met het nieuwe belastingplan

Een document van de belangrijkste wijzigingen in het belastingstelsel 2016 vindt u bij de downloads. Klik op hypotheken in het menu, en vervolgens kunt u in het linkermenu 'downloads' aanklikken.

7-12-2015
Een inbreker? WhatsApp!

Een veilig huis in een veilige wijk. Helaas is dat niet altijd vanzelfsprekend. Uit cijfers van het CBS blijkt dat ruim een op de tien Nederlanders denkt dat de kans groot is dat er bij hem wordt ingebroken. Buurtpreventie kan veel voorkomen.


Het aantal Nederlanders dat verwacht dat er wordt ingebroken, is de afgelopen jaren toegenomen. Dit is opmerkelijk, want het aantal slachtoffers van inbraak is in 2014 juist met 19% gedaald. Cijfers van de Nationale politie tonen aan dat er afgelopen jaar 70.651 woninginbraken zijn gepleegd of pogingen tot woninginbraken zijn gedaan. Dat zijn er ongeveer 16.500 minder dan het jaar ervoor.

Voelt u zich veilig?
Veiligheid is een belangrijk aspect voor het wooncomfort. Door extra op te letten en betrokken te zijn bij uw buurt, kunnen inbraken worden voorkomen. Steeds vaker doen wijkbewoners daarom aan buurtpreventie. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Bijvoorbeeld door verdachte activiteiten te melden via een besloten Facebook- of WhatsAppgroep. Een fietsronde door de wijk in de avonduren werkt ook heel preventief.

Loont buurtpreventie?
De universiteit van Tilburg heeft onlangs het effect van WhatsAppbuurtwachten in haar stad onderzocht. Wat blijkt? Inbrekers blijven massaal weg uit wijken waar bewoners elkaar via WhatsApp waarschuwen voor verdachte personen of situaties. In Tilburg daalde het aantal inbraken met vijftig procent. Buurtpreventie hoeft niet veel moeite of geld te kosten, maar kan veel opleveren: een veilige buurt!

Via Rondomgeld.30-11-2015
De gemiddelde woningprijs in uw omgeving

De Nederlandse woningmarkt blijft het goed doen. In vergelijking met het dieptepunt in 2013 is de gemiddelde koopsom inmiddels met 7,5% gestegen. In Noord Holland bedraagt de stijging volgens Woningmarktcijfers.nl zelfs ruim 11%.

Bekijk het volledige artikel op http://www.telegraaf.nl/e/24790345

30-11-2015
10 alternatieven voor sparen

In onderstaande link worden 10 alternatieven voor sparen besproken.

Kopieer deze link in uw browser:
https://www.onlineseminar.nl/dft/webinar/10242/waarheen-met-mijn-spaargeld/#watch


23-11-2015
Prijsstijging koopwoningen houdt aan

Bestaande koopwoningen waren in oktober 3,4 procent duurder dan in oktober 2014. Deze toename op jaarbasis is bijna net zo groot als in september, toen de grootste prijsstijging in ruim 7 jaar gemeten werd.

Sinds juni 2013 is sprake van een licht stijgende trend van de woningprijzen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

Prijzen 6,8 procent hoger dan tijdens dal in juni 2013
Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in oktober 2015 ongeveer even hoog als in de eerste maanden van 2004. In juni 2013 bereikten de prijzen van huizen een dal. Daarna is er sprake van een licht stijgende trend. Vergeleken met juni 2013 lagen de prijzen in oktober 6,8 procent hoger. Ten opzichte van augustus 2008, toen de woningprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau 16,2 procent lager.

Bron: CBS / Kadaster


 
     Copyright © 2012 CVS Bezoek ook www.cvsfinance.nl   |   Webdesign by Media Solutions     
         Vind ons leuk op onze Facebookpagina Netwerken op Linkedin Volg ons op Twitter