Sparen en Lenen
    
    
    
    
    
    
    
    

   

Annu´teitenhypotheek
Bij de Annu´teitenhypotheek betaalt u maandelijks een (tijdens de rentevastperiode) gelijkblijvend bruto bedrag.
Dat bedrag bestaat uit een gedeelte rente en een gedeelte aflossing.

De eerste jaren bestaat dit bedrag vooral uit rente. De laatste jaren hoofdzakelijk uit aflossing. De rente is fiscaal aftrekbaar. Maar omdat het rentedeel in uw maandelijkse bedrag steeds lager wordt, neemt het fiscale voordeel af. Hierdoor worden de nettolasten hoger, terwijl de bruto maandtermijn gelijk blijft.

Afnemende populariteit
Hoewel u bij een annu´teitenhypotheek iedere maand hetzelfde bedrag betaalt, bent u in de praktijk iedere maand een beetje duurder uit. Alleen uw rentekosten zijn namelijk aftrekbaar van de belasting. Het belastingvoordeel wordt gaandeweg kleiner, omdat u steeds minder rente betaalt.
Deze hypotheekvorm wordt dan ook minder vaak gebruikt. Hypotheken die op de lange termijn fiscaal aantrekkelijker zijn, zoals de spaarhypotheek, zijn nu veel populairder.

Voor wie?
Een annu´teitenhypotheek is met name interessant voor mensen die nu nog niet zoveel verdienen, maar wel een goed toekomstperspectief hebben. Iemand die aan het begin van zijn carriŔre staat, bijvoorbeeld. Door de belastingaftrek bent u in de beginperiode relatief goedkoop uit. Later bent u netto steeds meer geld kwijt, maar heeft u waarschijnlijk een hoger inkomen om de hogere lasten op te vangen.
Een annu´teitenhypotheek kan ook interessant zijn als u toch niet van de renteaftrek kun profiteren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een tweede woning koopt.

Voordelen
   Uw bruto maandtermijn blijft gelijk.
   U weet zeker dat u aflost.
   Een eenvoudige, heldere hypotheekvorm.

Nadelen
   Uw netto woonlasten worden steeds hoger.
   In de beginfase lost u nauwelijks af.
   Het is over de hele looptijd bekeken een dure hypotheekvorm.     Copyright ę 2012 CVS Bezoek ook www.cvsfinance.nl   |   Webdesign by Media Solutions     
         Vind ons leuk op onze Facebookpagina Netwerken op Linkedin Volg ons op Twitter