Sparen en Lenen
    
    
    
    

 Een Persoonlijke Lening is de juiste financiering voor u als u een grote aankoop wilt doen, maar niet direct over het benodigde geld beschikt. Hierbij kunt u denken aan aankopen als een nieuwe auto, een boot of een caravan. In tegenstelling tot een Doorlopend Krediet leent u nu een bedrag ineens.

Hoe werkt het?
U geeft aan wat u wilt aanschaffen (of gaat) en hoeveel geld u daarvoor nodig heeft. De hoogte van het bedrag hangt af van uw wensen en mogelijkheden maar is minimaal € 2.250,-. Ook geeft u de gewenste looptijd door (minimaal 12 tot maximaal 72 maanden). De lening moet zijn afgelost voordat u de 72-jarige leeftijd bereikt.

Het verschil tussen de Persoonlijke Lening en het Doorlopend Krediet is met name de looptijd: bij de Persoonlijke Lening staat de looptijd vast en tijdens die looptijd blijft de rente gelijk. U weet dus van tevoren precies waar u aan toe bent.

Wilt u uw Persoonlijke Lening eerder (geheel of gedeeltelijk) aflossen dan is dit uiteraard mogelijk. De geldverstrekker is dan in een aantal gevallen wel genoodzaakt u een vergoeding in rekening te brengen. Hoe dit berekend wordt, staat hieronder;
  • Algehele vervroegde aflossing:
    In dit geval wordt de netto restschuld (dus niet de rente die inbegrepen is in de nog niet vervallen - en nu dus vervroegd afgeloste - termijnbedragen), vermeerderd met kosten voor vervroegd aflossen conform de WCK (Besluit Kredietvergoeding) in rekening gebracht.

  • Gedeeltelijk vervroegde aflossing
    Er wordt niet zozeer boete in rekening gebracht. Wél dient het af te lossen bedrag minimaal één termijnbedrag of een veelvoud hiervan te bedragen en betaling ervan plaats te vinden op de vervaldata. Aan het eind van de looptijd vindt verrekening van rente plaats, na aftrek van de kosten voor vervroegd aflossen.
Maandtermijn en rente
U betaalt het geleende bedrag terug via gelijke maandelijkse termijnen. Deze termijnen zijn gebaseerd op de looptijd van de lening. Hoe langer de looptijd, hoe minder u per maand aflost en andersom. Ook betaalt u een deel kredietvergoeding, oftewel: rente over het geleende bedrag. Deze rente staat gedurende de gehele looptijd vast. De terugbetaling gebeurt via automatische incasso van uw lopende rekening. U heeft er dus geen omkijken naar. En dat is wel zo gemakkelijk! Aan het einde van de looptijd heeft u de lening volledig afgelost.

     Copyright © 2012 CVS Bezoek ook www.cvsfinance.nl   |   Webdesign by Media Solutions     
         Vind ons leuk op onze Facebookpagina Netwerken op Linkedin Volg ons op Twitter