Sparen en Lenen
    
    
    
    

 

WOZ krediet

WOZ-waarde huis gebruiken voor WOZ-krediet
Bent u in het bezit van een eigen huis en wilt u graag geld lenen? WOZ-krediet kan dan een voordelige keuze zijn. Het WOZ-krediet is een variant van het doorlopend krediet.. Als de WOZ-waarde van uw huis hoger is dan de hoogte van uw hypotheek of hypotheken, dan kunt u dit verschil opnemen met het WOZ-krediet. U mag het afgesproken kredietbedrag in een keer of in gedeeltes opnemen. Ook kunt u eerder afgeloste bedragen van uw WOZ-krediet opnieuw opnemen.

Voordelen WOZ-krediet
  • Lagere rente dan een gewoon doorlopend krediet.
  • Goedkoper dan een tweede hypotheek: geen notariskosten en geen taxatierapport nodig.

Aflossing en rente WOZ-krediet
De maandlasten van een WOZ-krediet bestaan uit rente en aflossing. De hoogte van de maandlast is een vast bedrag, maar de opbouw (rente/aflossing) kan veranderen. De rente voor een WOZ-krediet is variabel. Dit betekent dat de rente tijdens de looptijd kan stijgen of dalen. Als de rente stijgt, wordt het aflossingsdeel kleiner. Daalt de rente, dan lost u meer af.

U kunt met een WOZ-krediet ook kiezen voor een aflossingsvrije lening. U betaalt dan tijdens een afgesproken periode alleen rente over uw lening..

Kenmerken WOZ-krediet
Een WOZ Krediet is een flexibele manier van geld lenen als u een koopwoning heeft. Hieronder ziet u de belangrijkste kenmerken van een WOZ-krediet:
  • Alleen voor huiseigenaren.
  • Aantrekkelijke variabele rente.
  • Aflossingsvrij lenen mogelijk.
  • Geen vaste looptijd van uw lening.
  • Vrije geldopname binnen het kredietlimiet.

Alleen voor huiseigenaren
U kunt een WOZ-krediet alleen afsluiten als u een eigen huis bezit. De WOZ-waarde van uw huis moet wel hoger zijn dan de hoogte van uw hypotheek of hypotheken. Met het WOZ krediet kunt u namelijk het verschil opnemen. Wilt u een WOZ-krediet aanvragen, dan hoeft u geen taxatierapport te laten maken. De WOZ-opgave van de gemeente is voldoende.

Aantrekkelijke variabele rente
Het rentetarief van een WOZ-krediet is meestal lager dan bij een gewoon doorlopend krediet. Dit komt omdat de waarde van uw huis een extra zekerheid is voor de kredietaanbieder. De rente is variabel en kan tijdens de looptijd dus stijgen of dalen. De rentestand op dat moment bepaalt welk deel van u maandlast rente is en welk deel aflossing. Gebruikt u het geld voor woningverbetering? De rente is dan mogelijk aftrekbaar van de belasting.
Let op: als de rente stijgt, wordt het aflossingsdeel van uw maandlasten kleiner. U doet er dan langer over om uw lening terug te betalen.

Aflossingsvrij lenen mogelijk
Het is mogelijk om een WOZ-krediet af te sluiten in de vorm van een aflossingsvrije lening. Tijdens een afgesproken periode betaalt u alleen rente over het opgenomen bedrag. Aan het einde van deze periode begint u met het terugbetalen van de lening. U moet dan rekening houden met hogere maandlasten.

Geen vaste looptijd van uw lening
Met een WOZ krediet weet u niet precies de einddatum van uw lening. Dit komt onder andere door de variabele rente en de mogelijkheid om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. In uw leenovereenkomst staat de maximale looptijd van uw lening. U moet de lening uiteindelijk wel terugbetalen.

Vrije geldopname binnen kredietlimiet
U mag binnen het afgesproken kredietlimiet vrij geld opnemen. Dit mag zo vaak u wilt en wanneer u wilt. Ook bepaalt u zelf waarvoor u het geld gebruikt.
Let op: het is aantrekkelijk om de afgeloste bedragen opnieuw op te nemen, maar u moet de lening uiteindelijk wel helemaal terugbetalen.
     Copyright © 2012 CVS Bezoek ook www.cvsfinance.nl   |   Webdesign by Media Solutions     
         Vind ons leuk op onze Facebookpagina Netwerken op Linkedin Volg ons op Twitter